Nå ble det lasagne uten melk og gluten, lagd fra bunn.
Ingredienser:
Til kjøttsausen:
500 g karbonadedeig
Olje eller melkefritt smør til steking.
1 stk hakket løk
2 fedd finhakket hvitløk.
1 boks hermetiske tomater
2 ss tomatpuré
1 ts salt
Frisk basilikum
Ca 1 dl vann.
Tilsett hakket løk, hvitløk, tomater, tomatpuré , salt ,pepper og vann , i den stekte karbonadedeigen. La den småkoke i ca 10 minutter. Dryss over frisk basilikum.
Til ostesausen:
2 ss melkefritt smør
3 ss jyttemel
6 dl melkefri havrefløte
5 ss revet melkefri ost
1 ts salt, litt pepper
1/2 ts revet muskatnøtt
Smelt smøret i en kjele og rør inn mel.
Spe med fløten under omrøring og la sausen koke i ca 10 minutter. Den skal være forholdsvis tykk. Ha osten og la den smelte. Smak til med evt litt krydder.
Osten jeg brukte til ostesausen.
Revet ,og blandet i melkefri fløte.
Legg lasagneplater, kjøttsaus, og ostesaus lagvis i ildfast form. Start og avslutt med ostesaus.
Glutenfri lasagneplater kjøpt på Spar.
Dryss over revet melkefri ost eller vanlig ost( om du tåler det)
Sett formen inn i stekeovn på 225 grader og stek i 30-40 minutter. Kjenn etter med en pinne om pastaen er mør.
La lasagnen hvile noen minutter før servering .
Glutenfrie brød , med melkefritt smør. Strø over litt persille og hvitløkspulver. La de stå i ovnen til de er blitt sprøe .
Jeg brukte kun revne gulrøtter, men en salat er også godt.
ØNSKER ALLE DER UTE EN FIN DAG🇮😎
Ser godt ut! 🙂
Victoria Larsen: Den ble veldig god:-P