Elise sørget for at vi fikk kake på 17 mai🇳
Vi var invitert til våre gode naboer, og det er alltid spennende om hvordan kaka blir. Spesielt når den bakes for første gang. Det ble tommel opp.👍
Ingredienser:
KAKEBUNN:
150 g melkefritt smør
2 egg
2 dl sukker
1/2 dl kakao
2.5 dl Fin Mix , glutenfritt
1.5 ts bakepulver
1 dl appelsinjuice
1. Smelt smøret.
2. Visp egg og sukker til eggedosis .
3. Sikt kakao , bland med mel og bakepulver .
Tilsett melblandingen , juice og smøret.
Bland det forsiktig inn i eggedosisen.
Hell røra i 22 cm godt smurt kakeform .
Stek midt i ovnen på 175 grader, i ca 30 minutter. Avkjøl.
Del kaka i 2 når den er avkjølt.
Ingredienser til:
Fyll!
4 plater gelatin ( som legges i kaldt vann )
3 ss kakao
3 dl vanilje soya- Youghurt
4 ss melis
1 ts vaniljesukker
3 dl Visp- krem
Rør sammen kakao, Youghurt , melis og vaniljesukker i en bolle. Pisk Visp- kremen stiv. Vend inn 1/3 av kremen inn i Youghurt- blandingen. Klem vannet av gelatin og smelt dem i en kjele på svak varme. Avkjøl før gelatin røres inn i youghurt-kremen.
Sett på kanten rundt , da fyllet blir litt tyntflytende .
La stå kjølig til fyllet har stivnet. Legg på lokket .
Elise pyntet med resten av den piskede kremen .
Pynt med det du ønsker.
Spent på hvordan den ble, men Elise fiksa den biffen å hun👍😋
Ble da litt igjen, så vi får en smaksprøve i dag også🙌
VELBEKOMME 🙏🎂🍒