Eldste Gullet spiser nå vegansk.Det betyr at jeg bakte foccacia uten animalske produkter. Så da ble det bakt uten egg. Fortsatt fritt for raffinert sukker, melk & gluten.
Ingredienser:
3 dl vann
Ca 200-250 g bokhvete/ teff
1 ss fibersirup
1 ts fiberhusk
1/2 pose tørrgjær
3 ss olivenolje
Maldonsalt
Sort oliven i biter
Rør ut fiberhusk med litt vann. La stå 10 minutter før du tar det i bollen.
1.Hell lunkent vann i bakebolle, bland i gjær, fiberhusken, fibersirup , olje, og litt maldonsalt.
2. Bland inn litt og litt mel. Tilsett sort oliven i biter.
«Deigen» blir noe flytende.
Legg bakepapir i bunn på springformen , 22 cm i diameter. Hell i røra
Strø over rosmarin( denne gang fra hagen) og maldonsalt .
Settes til heving. Min sto i ca 1 time.
Stekes på 200 grader i ca 35 minutter.
Luftig, godt og enkelt foccacia .
Håper det smaker!
VELBEKOMME