MORMOR’S BAKEPULVER-KRINGLE!

Min mormor var en kløpper på kjøkkenet. Det var alltid bakst i fryseren hos henne. Denne bakepulver-kringla har min mamma fortsatt å bake. Og nå måtte jeg prøve meg.

Nå skal det sies at jeg prøvde meg fram med glutenfritt. Og den egner den seg nok best med vanlig mel. Men jeg brukte samme målings-forhold. God på smak ble den ihvertfall.

INGREDIENSER:

100 g smør,

2 dl havremelk

2 egg

375 g mel

1/2 ts kardemomme

1 dl sukker

3 ts bakepulver.

Smelt smøret. Visp sammen eggene( ta av litt til pensling) og bland med melk og smeltet smør. Ha mel, kardemomme,sukker og bakepulver i en bolle og bland godt. Lag en fordypning midt i melblandingen og hell væsken oppi. Arbeid det hele raskt sammen. Jeg puttet litt hakkede mandler i røra også.

Kle ovnsplaten med bakepapir.

Ved hjelp av slikkepott former du deigen som en kringle.

Stek kringlen midt i ovnen ved 200 grader i ca 25 minutter.

Avkjøl før du skjærer.

Med litt melis på toppen blir det så greit atte:-P

2 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg