Noen ganger slår jeg til med hjemmelaget frokostblanding. Jeg får mye inspirasjon fra andre oppskrifter og gjør om til mine.
Denne tar 10 min å smelle sammen og står ca 50 min i ovnen. Altså kjapt å lage. Denne oppskriften er på 8-10 porsjoner.
Jeg bruker:
250 g glutenfri havregryn
50 g solsikkekjerner
50 g sesamfrø
50 g mandler, grovt hakket
50 g valnøtter, grovt hakket
50 g hasselnøtter, grovt hakket
25 g brunt sukker
2 klyper salt
1 dl eplejuice
1 ss honning
1 ss melkefritt smør
Rører alt det tørre, unntatt sukker.
Eplejuice,melkefritt smør, sukker og honning varmes i kasserolle til alt er oppløst. Har blandingen med det tørre opp i kjelen og rører godt sammen.
Heller blandingen over et stekebrett med bakepapir. Fordeler jevnt utover.
Steker midt i ovnen på 140 g i ca 50 min. Rører i blandingen hvert 10-15 min. For å få det jevnt stekt.
Avkjøl. Du kan også tilsette tørket frukt. Det variere jeg på. Holdbar ca 1 mnd.
Istedet for melk , bruker jeg naturell Soya-youghurt eller Soya-youghurt tilsatt vanilje. Det kjøper jeg på Meny eller Coop.