Denne gang ble det flesk og duppe, med Aina's vri;-) ikke Elling og Kjell-Bjarne sin, men det ble da godt😋
Til flesk og duppe hører det med kålrotstappe .
Ingredienser:
Til 4 personer:
Flesk
1 kg kålrot, kuttet i store biter
2 ss melkefritt smør
1 dl iMatfløte
Salt og pepper, evt sitronpepper
Kok opp kålrotbitene i usaltet vann. Når de er møre, tøm av vannet. Mos med stavmixer.
Tilsett smør og fløte, smak til med salt og pepper .
Ingredienser til Duppe.
2 ss melkefritt smør som du smelter.
2 ss jyttemel
4 dl iMat-fløte
Salt og pepper.
Tilsett gjerne litt revet muskatnøtt.
Når du bruker iMatfløte, blir sausen litt tykk . Men det kan du godt jevne ut litt med havremelk.
Flesk eller om du bruker bacon legger du på bakepapir inn i ovnen. Sett de på 200 grader i 10-15 minutter, alt etter hvor godt stekt du vil ha de. Jeg kokte mandelpoteter til. Jentene mine likte det, og da er jeg fornøyd 😁
EN NY FIN DAG ØNSKES DERE DER UTE🌟
Er selv ikke så glad i det, men det ser jo veldig innbydende ut 🙂
Victoria Larsen: Funka her:-)