Denne gang ble det flesk og duppe, med Aina's vri;-) ikke Elling og Kjell-Bjarne sin, men det ble da godt
Til flesk og duppe hører det med kålrotstappe .
Ingredienser:
Til 4 personer:
Flesk
1 kg kålrot, kuttet i store biter
2 ss melkefritt smør
1 dl iMatfløte
Salt og pepper, evt sitronpepper
Kok opp kålrotbitene i usaltet vann. Når de er møre, tøm av vannet. Mos med stavmixer.
Tilsett smør og fløte, smak til med salt og pepper .
Ingredienser til Duppe.
2 ss melkefritt smør som du smelter.
2 ss jyttemel
4 dl iMat-fløte
Salt og pepper.
Tilsett gjerne litt revet muskatnøtt.
Når du bruker iMatfløte, blir sausen litt tykk . Men det kan du godt jevne ut litt med havremelk.
Flesk eller om du bruker bacon legger du på bakepapir inn i ovnen. Sett de på 200 grader i 10-15 minutter, alt etter hvor godt stekt du vil ha de. Jeg kokte mandelpoteter til. Jentene mine likte det, og da er jeg fornøyd
EN NY FIN DAG ØNSKES DERE DER UTE
Er selv ikke så glad i det, men det ser jo veldig innbydende ut
Victoria Larsen: Funka her:-)